Forum Gotyk-Forum.pl - Gotyckie forum otwartego myśliciela. Strona Główna
Autor Wiadomość
<    Szemrawisko   ~   Pierdzielenie o niczym

Oceń swoją złołowość
Róż
10%
 10%  [ 11 ]
Zło
14%
 14%  [ 15 ]
Gorsiej
18%
 18%  [ 19 ]
Gorset
20%
 20%  [ 21 ]
Zupełna nienajlepsiejszość
35%
 35%  [ 36 ]
Wszystkich Głosów : 102

Irranea Blathin
PostWysłany: Wto 19:37, 08 Lip 2008 
Driada
Driada

Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź


Oliwki Yuck Mdli mnie po nich, już sam zapach mnie odpycha. Choć ostatnio zjadłam pizzę z oliwkami, ale tylko dlatego, że nie było ich wcale czuć. I po tym zjadłam 3 w sałatce, a potem mnie zemdliło. Fuj, nigdy więcej.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Koval
PostWysłany: Wto 19:48, 08 Lip 2008 
Mistrz Gry
Mistrz Gry

Dołączył: 12 Mar 2007
Posty: 4963
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 43 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków


Oliwki są bardzo dobre. Zwłaszcza zielone, ale czarne też jak najbardziej. Do tego nadziewane papryką tak, jak to teraz sprzedają... miodzio.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Procella
PostWysłany: Wto 20:25, 08 Lip 2008 
La Figlia Della Tempesta
La Figlia Della Tempesta

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5


meraluna napisał:
też nie przepadam za oliwkami Grey_Light_Colorz_PDT_08
spróbowałam dawno temu, ale były takie sobie... i zraziłam się. może jeszcze kiedyś po nie sięgnę.

Bo pierwszy kontakt z oliwkami bywa przykry, ale potem... mniam, mniam, mniam,,,


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aene d'Amarant
PostWysłany: Wto 20:48, 08 Lip 2008 
+NecromanTesss+
+NecromanTesss+

Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie


Oliwki? Pychotka! Choć do niedawna jadłam tylko zielone, czarne sprawiały, że miałam ochotę pawia puścić, a teraz... Spróbowałam czarnych i byłam zachwycona ich winnym, delikatnym smakiem, mrr. Oliwki smakują zarówno z chlebkiem, jak i w sałatce greckiej, z serem pleśniowym, twarożkiem, w pizzy... I to chyba nie koniec ich możliwości Grey_Light_Colorz_PDT_15

A chlebuś ze śmietaną ktoś jada? Albo kanapki z truskawkami?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Procella
PostWysłany: Wto 21:00, 08 Lip 2008 
La Figlia Della Tempesta
La Figlia Della Tempesta

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Tak w ogóle to na punkcie oliwek kompletnego świra mają moje koty. Gdybyście zobaczyli, co się wyprawia, kiedy poczują ch zapach...

Cleb ze śmietaną i cukrem zdarzało mi się jeśc w dzieciństwie, dziś by mi to chyba nie przeszło przez gardło.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Opus Diabolicum
PostWysłany: Wto 21:08, 08 Lip 2008 
Plugawy
Plugawy

Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź


Mam wstręt do oliwek od czasu pracy w pizzeri.
Mianowicie : szefowa kupiła 2-kilogramowe puszki oliwek.Te dwa kilo oliwek trzeba było wyjąc z tej puszki, przepłukać i przekroić wszystkie na połówki.

Te oliwki tak śmierdziały odchodami, że nigdy w życiu takiego smrodu nie czułem.Myślicie, że pewnie przesadzam ale na prawdę - odór był okropny.

Płukałem te oliwki dwie godziny, później wystawiłem do chłodni żeby wywiało fetor ale nic nie pomogło.A później chłopaki zrobili nam wewnętrzną z tymi oliwkami

Yuck


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Opus Diabolicum dnia Wto 21:09, 08 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Exile
PostWysłany: Wto 22:25, 08 Lip 2008 
Anhedoniac
Anhedoniac

Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 966
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków


Dwukilogramowe wiadra, czy tam puszki... nie dziwię się. Albo może przeterminowane i dzięki temu tańsze? Bardziej się zrażam do pizzerii niż do oliwek, bo rzeczywiście są świetne i nie śmierdzą ani trochę. Miałem co prawda słoik oliwek nieruszany przez kilka tygodni, ale bałem się go wziąć do ręki i samica wyrzuciła wreszcie.

[edit] poprawka, nie wyrzuciła. One tam stoją już ze 2 miesiące. Zna ktoś numer do grupy saperskiej? To może wybuchnąć Grey_Light_Colorz_PDT_41 [/edit]

btw - jedno z najprostszych dań obiadowych w najwspanialszy sposób - spaghetti z sosem śmietanowo-szpinakowym. Polecam i gratuluję przy okazji kunsztu samicy Grey_Light_Colorz_PDT_15


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Exile dnia Wto 22:33, 08 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Opus Diabolicum
PostWysłany: Wto 22:36, 08 Lip 2008 
Plugawy
Plugawy

Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź


W pizzeri, gdzie pracowałem wszystko było świeże.
Sieć taka jak Da Grasso nie może sobie pozwolić na zepsucie opinii Grey_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
los_vampirros
PostWysłany: Wto 22:41, 08 Lip 2008 
Czarny Mentor
Czarny Mentor

Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 969
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Hohenburg


Aene d'Amarant napisał:
A chlebuś ze śmietaną ktoś jada? Albo kanapki z truskawkami?


Uwielbiam kanapki z truskawkami Grey_Light_Colorz_PDT_15 Niestety już po ptakach, bo sezon na truskawki się skończył.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Exile
PostWysłany: Wto 22:42, 08 Lip 2008 
Anhedoniac
Anhedoniac

Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 966
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków


twierdzisz też zatem, że te naprawdę duże sieci supermarketowe nie mogą sobie pozwolić na posypywanie solą starego mięsa żeby z powrotem nabrało ładnego koloru? :>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Opus Diabolicum
PostWysłany: Wto 22:46, 08 Lip 2008 
Plugawy
Plugawy

Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź


Pracowałem w tej pizzerii i wiem, iż wszystko było najwyższej klasy ( oprócz tej jednej partii oliwek Hrm ) A, że pizzeria działa na franczyzie to muszą się trzymać określonych reguł.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Opus Diabolicum dnia Wto 22:51, 08 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Exile
PostWysłany: Wto 22:51, 08 Lip 2008 
Anhedoniac
Anhedoniac

Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 966
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków


(pomińmy kwesię mięsa, będzie lżej życ : )

zdarzają się partie takie, ponoć zdarzyła się w *pewnym* markecie dostawa mąki - jedna paleta składająca się z mąki i moli (mniej więcej w równych proporcjach).

Niemniej gwarantuję - czarne oliwki są pyszne. Spróbuj się przełamać. Jeszcze, jak na sylwestrze, kiedyś zrobimy pizzę z oliwkami i uciekniesz szybem wentylacyjnym przed samym zapachem Grey_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Opus Diabolicum
PostWysłany: Wto 23:50, 08 Lip 2008 
Plugawy
Plugawy

Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź


Nie ! Po prostu mam wstręt do oliwek i tyle Grey_Light_Colorz_PDT_31
Proponuję pizzę z kabanosami, curry i ananasem Grey_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aene d'Amarant
PostWysłany: Wto 23:53, 08 Lip 2008 
+NecromanTesss+
+NecromanTesss+

Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie


Curry, bleh.

Pizza farmerska z Pizza Hut to była pizza, mmm.

O Da Grasso słyszałam wiele dobrego, ale jeszcze nie byłam.

Opusku, a można wiedzieć, KTÓRE Da Grasso Grey_Light_Colorz_PDT_02 ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mordasz
PostWysłany: Wto 23:58, 08 Lip 2008 
Biggus Dickus
Biggus Dickus

Dołączył: 19 Gru 2005
Posty: 2522
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poznań


Oliwki... blech, jedyne co z nich toleruję to oliwę.

Exile: Tylko 2 miesiące ? Phi, to Ty jeszcze nie widziałeś prawdziwych antyków lodówkowo-zamrażarkowych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 117 z 186
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 116, 117, 118 ... 184, 185, 186  Następny
Forum Gotyk-Forum.pl - Gotyckie forum otwartego myśliciela. Strona Główna  ~  Szemrawisko

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach