Autor |
Wiadomość |
<
Szemrawisko
~
Pierdzielenie o niczym
|
Oceń swoją złołowość |
Róż |
|
10% |
[ 11 ] |
Zło |
|
14% |
[ 15 ] |
Gorsiej |
|
18% |
[ 19 ] |
Gorset |
|
20% |
[ 21 ] |
Zupełna nienajlepsiejszość |
|
35% |
[ 36 ] |
|
Wszystkich Głosów : 102 |
|
|
|
Wysłany:
Wto 19:37, 08 Lip 2008
|
|
|
Driada
|
|
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź
|
|
Oliwki Mdli mnie po nich, już sam zapach mnie odpycha. Choć ostatnio zjadłam pizzę z oliwkami, ale tylko dlatego, że nie było ich wcale czuć. I po tym zjadłam 3 w sałatce, a potem mnie zemdliło. Fuj, nigdy więcej.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 19:48, 08 Lip 2008
|
|
|
Mistrz Gry
|
|
Dołączył: 12 Mar 2007
Posty: 4963
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 43 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
|
|
Oliwki są bardzo dobre. Zwłaszcza zielone, ale czarne też jak najbardziej. Do tego nadziewane papryką tak, jak to teraz sprzedają... miodzio.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 20:25, 08 Lip 2008
|
|
|
La Figlia Della Tempesta
|
|
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
meraluna napisał: |
też nie przepadam za oliwkami
spróbowałam dawno temu, ale były takie sobie... i zraziłam się. może jeszcze kiedyś po nie sięgnę. |
Bo pierwszy kontakt z oliwkami bywa przykry, ale potem... mniam, mniam, mniam,,,
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 20:48, 08 Lip 2008
|
|
|
+NecromanTesss+
|
|
Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 36 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie
|
|
Oliwki? Pychotka! Choć do niedawna jadłam tylko zielone, czarne sprawiały, że miałam ochotę pawia puścić, a teraz... Spróbowałam czarnych i byłam zachwycona ich winnym, delikatnym smakiem, mrr. Oliwki smakują zarówno z chlebkiem, jak i w sałatce greckiej, z serem pleśniowym, twarożkiem, w pizzy... I to chyba nie koniec ich możliwości
A chlebuś ze śmietaną ktoś jada? Albo kanapki z truskawkami?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 21:00, 08 Lip 2008
|
|
|
La Figlia Della Tempesta
|
|
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Tak w ogóle to na punkcie oliwek kompletnego świra mają moje koty. Gdybyście zobaczyli, co się wyprawia, kiedy poczują ch zapach...
Cleb ze śmietaną i cukrem zdarzało mi się jeśc w dzieciństwie, dziś by mi to chyba nie przeszło przez gardło.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 21:08, 08 Lip 2008
|
|
|
Plugawy
|
|
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
|
|
Mam wstręt do oliwek od czasu pracy w pizzeri.
Mianowicie : szefowa kupiła 2-kilogramowe puszki oliwek.Te dwa kilo oliwek trzeba było wyjąc z tej puszki, przepłukać i przekroić wszystkie na połówki.
Te oliwki tak śmierdziały odchodami, że nigdy w życiu takiego smrodu nie czułem.Myślicie, że pewnie przesadzam ale na prawdę - odór był okropny.
Płukałem te oliwki dwie godziny, później wystawiłem do chłodni żeby wywiało fetor ale nic nie pomogło.A później chłopaki zrobili nam wewnętrzną z tymi oliwkami
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Opus Diabolicum dnia Wto 21:09, 08 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 22:25, 08 Lip 2008
|
|
|
Anhedoniac
|
|
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 966
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
|
|
Dwukilogramowe wiadra, czy tam puszki... nie dziwię się. Albo może przeterminowane i dzięki temu tańsze? Bardziej się zrażam do pizzerii niż do oliwek, bo rzeczywiście są świetne i nie śmierdzą ani trochę. Miałem co prawda słoik oliwek nieruszany przez kilka tygodni, ale bałem się go wziąć do ręki i samica wyrzuciła wreszcie.
[edit] poprawka, nie wyrzuciła. One tam stoją już ze 2 miesiące. Zna ktoś numer do grupy saperskiej? To może wybuchnąć [/edit]
btw - jedno z najprostszych dań obiadowych w najwspanialszy sposób - spaghetti z sosem śmietanowo-szpinakowym. Polecam i gratuluję przy okazji kunsztu samicy
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Exile dnia Wto 22:33, 08 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 22:36, 08 Lip 2008
|
|
|
Plugawy
|
|
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
|
|
W pizzeri, gdzie pracowałem wszystko było świeże.
Sieć taka jak Da Grasso nie może sobie pozwolić na zepsucie opinii
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 22:41, 08 Lip 2008
|
|
|
Czarny Mentor
|
|
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 969
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Hohenburg
|
|
Aene d'Amarant napisał: |
A chlebuś ze śmietaną ktoś jada? Albo kanapki z truskawkami? |
Uwielbiam kanapki z truskawkami Niestety już po ptakach, bo sezon na truskawki się skończył.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 22:42, 08 Lip 2008
|
|
|
Anhedoniac
|
|
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 966
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
|
|
twierdzisz też zatem, że te naprawdę duże sieci supermarketowe nie mogą sobie pozwolić na posypywanie solą starego mięsa żeby z powrotem nabrało ładnego koloru? :>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 22:46, 08 Lip 2008
|
|
|
Plugawy
|
|
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
|
|
Pracowałem w tej pizzerii i wiem, iż wszystko było najwyższej klasy ( oprócz tej jednej partii oliwek ) A, że pizzeria działa na franczyzie to muszą się trzymać określonych reguł.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Opus Diabolicum dnia Wto 22:51, 08 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 22:51, 08 Lip 2008
|
|
|
Anhedoniac
|
|
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 966
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
|
|
(pomińmy kwesię mięsa, będzie lżej życ : )
zdarzają się partie takie, ponoć zdarzyła się w *pewnym* markecie dostawa mąki - jedna paleta składająca się z mąki i moli (mniej więcej w równych proporcjach).
Niemniej gwarantuję - czarne oliwki są pyszne. Spróbuj się przełamać. Jeszcze, jak na sylwestrze, kiedyś zrobimy pizzę z oliwkami i uciekniesz szybem wentylacyjnym przed samym zapachem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 23:50, 08 Lip 2008
|
|
|
Plugawy
|
|
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1385
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
|
|
Nie ! Po prostu mam wstręt do oliwek i tyle
Proponuję pizzę z kabanosami, curry i ananasem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 23:53, 08 Lip 2008
|
|
|
+NecromanTesss+
|
|
Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 36 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie
|
|
Curry, bleh.
Pizza farmerska z Pizza Hut to była pizza, mmm.
O Da Grasso słyszałam wiele dobrego, ale jeszcze nie byłam.
Opusku, a można wiedzieć, KTÓRE Da Grasso ?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Wto 23:58, 08 Lip 2008
|
|
|
Biggus Dickus
|
|
Dołączył: 19 Gru 2005
Posty: 2522
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poznań
|
|
Oliwki... blech, jedyne co z nich toleruję to oliwę.
Exile: Tylko 2 miesiące ? Phi, to Ty jeszcze nie widziałeś prawdziwych antyków lodówkowo-zamrażarkowych.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|