Autor |
Wiadomość |
<
Śmiesznik
~
Gothic Food
|
|
Wysłany:
Czw 8:31, 25 Paź 2007
|
|
|
La Figlia Della Tempesta
|
|
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
W klasycznej wersji kacza
Nigdy tego nie jadłam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw 14:15, 25 Paź 2007
|
|
|
Driada
|
|
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź
|
|
Kifer napisał: |
To Wy żywe kurczaki zjadacie ? |
Tam i połykamy w załości...
Osobiście nie jem mięsa.
Glass Goth napisał: |
Cytat: |
Na martwe zwierzęta patrzeć nie mogę. |
a na umierające?
. |
A na umierające to już w ogóle.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Czw 15:36, 25 Paź 2007
|
|
|
Nie wiadomo co
|
|
Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 2761
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Może babcia sobie przy robieniu przeciela palec i to babci kreff? ;d
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią 17:20, 26 Paź 2007
|
|
|
+NecromanTesss+
|
|
Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 36 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie
|
|
Czyja?
Wrogów
A na serio: kaczuszkowa albo świniaczkowa ta krefff.
Oj, smaka se narobiłam przez Ciebie
Poza tym jadam kaszankę, czarny salceson, tatara, zimne nóżki, piję sok pomidorowy i absynt (nie razem ), lubię rozmaite części zwierzęce w gulaszu (jak serduszka na przykład), a kiedy się skaleczę to wystarczy zlizać... 100% tru w kwestii żywieniowej...
EDIT: Zjadłabym kiedyś porządnie zmrożone carpaccio z wołowiny... A moja znajoma je surowe mielone i robi ciasteczka pod nazwą "palce trupa"...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pią 17:43, 26 Paź 2007
|
|
|
Nocny Łowca
|
|
Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 1155
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki, niestety...
|
|
Mój nieodżałowanej pamięci Dziadek robił świetną domową kaszankę. Jak ją robił, zawsze przynosił w butli ze dwa litry świeżej krwi. może stąd wzięło się moje zamiłowanie do krwi?
Serduszka są suuper... Pomidorowa z maleńkimi kurzęcymi serduszkami... mmmm...
Albo taki tatar pod wódeczkę...
Carpaccio i czerniny nie próbowałem, ale kiedyś muszę - brzmi smakowicie
No dobra, kończę bo zaślinię klawiaturę
ps Jak się robi palce trupa? (Abstrahując od obcięcia trupowi palców i wrzucenia ich na grill)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 16:27, 28 Paź 2007
|
|
|
Consigliori
|
|
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 1790
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Piorun napisał: |
ps Jak się robi palce trupa? (Abstrahując od obcięcia trupowi palców i wrzucenia ich na grill) |
Google twoim przyjacielem
Palce trupa
Potrzebujesz:
* cieńko pokrojone białe pieczywo
* masło lub margaryna
* dżem lub marmolada
* migdały
* jakś czerwony dżem lub keczap
* nóż
* talerz
Co robić?
1. Wyciąć skórkę z chleba
2. sprasować pieczywo
3. posmarować pieczywo wybraną przez siebie wkładką.
4. zwinąć pieczywo w "palucha robiąc 3 naciącia nożem, tak, by imitowały stawy
5. Rozłożyć na talerzu i dodać płatek migdała, który będzie imitował paznokieć.
6. Dodać na drugim końcu czerwonego dżemu/keczapu.
7. Szamać!
I to by było na tyle
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 18:00, 28 Paź 2007
|
|
|
Nie wiadomo co
|
|
Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 2761
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Jesz coś takiego czasem?>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 18:23, 28 Paź 2007
|
|
|
Consigliori
|
|
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 1790
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Jeszcze nie - dziś odkryłem ten przepis i mam zamiar w najbliższej wolnej chwili spróbować to zrobić (trudne się to nie wydaje na szczęście)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 19:04, 28 Paź 2007
|
|
|
Driada
|
|
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź
|
|
Chyba sama sobie cos takiego zrobię. Może nawet podstawię mamie. Po tym, chyba mnie do psychologa wyśle... Bo ona nie lubi jak jedzenie wygląda jak części ciała trupa..
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 21:47, 28 Paź 2007
|
|
|
La Figlia Della Tempesta
|
|
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Skąd wiesz, próbowałaś już jej jakieś zwłoki podsuwać?
Są takie ciasteczka orzechowe o nazwie "kosteczki zmarłych". Gdzieś mam przepis, poszukam i Wam dam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 23:20, 28 Paź 2007
|
|
|
Driada
|
|
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź
|
|
Nie, nie podsuwałam jej zwłok, ale znam ją na tyle dobrze, ze wiem jakby zareagowała. I już słysze to jak opowiada koleżankom w pracy, ze jej córka zwariowała już kompletnie i na kolacje podaje jej części ciała trupa...
Przepisem na kosteczki również jestem zainteresowana
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 23:24, 28 Paź 2007
|
|
|
Biggus Dickus
|
|
Dołączył: 19 Gru 2005
Posty: 2522
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poznań
|
|
Goomish napisał: |
Jeszcze nie - dziś odkryłem ten przepis i mam zamiar w najbliższej wolnej chwili spróbować to zrobić (trudne się to nie wydaje na szczęście) |
przepis ? Przecież to jest chleb z dżemem w trochę odmiennej postaci
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Nie 23:48, 28 Paź 2007
|
|
|
Consigliori
|
|
Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 1790
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Czepiasz się!
Nie mówiąc już o tym, ze sa tam również migdały! O! <sialala>
A juz zupełnie twoją teorię rozbija w dżazgi fakt, ze zamiast dżemu można uzyć jakiegos innego wypełniacza np. mięsnego. O! <drugie sialala>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon 9:44, 29 Paź 2007
|
|
|
La Figlia Della Tempesta
|
|
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
|
Goomish, ale wtedy wyjdzie np. chleb z pasztetem i dżemem... a to już będzie chore niezależinie od kształtu
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Wysłany:
Pon 10:14, 29 Paź 2007
|
|
|
Nocny Łowca
|
|
Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 1155
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki, niestety...
|
|
Dlaczego chore? Zależy jaki pasztet i jaki dżem. Truskawkowy wysokosłodzony to chyba faktycznie przesada, ale takie np podwędzane powidła śliwkowe dobrze się komponują z mięsem
a wracając do tematu, zerknijcie na to :
[link widoczny dla zalogowanych]
A to już mnie zupełnie rozwaliło:
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|