Forum Gotyk-Forum.pl - Gotyckie forum otwartego myśliciela. Strona Główna
Autor Wiadomość
<    Śmiesznik   ~   Gothic Food
Procella
PostWysłany: Czw 8:31, 25 Paź 2007 
La Figlia Della Tempesta
La Figlia Della Tempesta

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5


W klasycznej wersji kacza Grey_Light_Colorz_PDT_03

Nigdy tego nie jadłam Grey_Light_Colorz_PDT_13


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Irranea Blathin
PostWysłany: Czw 14:15, 25 Paź 2007 
Driada
Driada

Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź


Kifer napisał:
To Wy żywe kurczaki zjadacie Grey_Light_Colorz_PDT_22?

Tam i połykamy w załości... Grey_Light_Colorz_PDT_08
Osobiście nie jem mięsa.

Glass Goth napisał:
Cytat:
Na martwe zwierzęta patrzeć nie mogę.


a na umierające?
.

A na umierające to już w ogóle.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Voolf
PostWysłany: Czw 15:36, 25 Paź 2007 
Nie wiadomo co
Nie wiadomo co

Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 2761
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Może babcia sobie przy robieniu przeciela palec i to babci kreff? ;d

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aene d'Amarant
PostWysłany: Pią 17:20, 26 Paź 2007 
+NecromanTesss+
+NecromanTesss+

Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 1751
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie


Czyja?

Wrogów Grey_Light_Colorz_PDT_45 Grey_Light_Colorz_PDT_45 Grey_Light_Colorz_PDT_45

A na serio: kaczuszkowa albo świniaczkowa ta krefff.

Oj, smaka se narobiłam przez Ciebie Grey_Light_Colorz_PDT_08

Poza tym jadam kaszankę, czarny salceson, tatara, zimne nóżki, piję sok pomidorowy i absynt (nie razem Grey_Light_Colorz_PDT_08), lubię rozmaite części zwierzęce w gulaszu Grey_Light_Colorz_PDT_45 (jak serduszka na przykład), a kiedy się skaleczę to wystarczy zlizać... 100% tru w kwestii żywieniowej...

EDIT: Zjadłabym kiedyś porządnie zmrożone carpaccio z wołowiny... A moja znajoma je surowe mielone i robi ciasteczka pod nazwą "palce trupa"... Grey_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piorun
PostWysłany: Pią 17:43, 26 Paź 2007 
Nocny Łowca
Nocny Łowca

Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 1155
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki, niestety...


Mój nieodżałowanej pamięci Dziadek robił świetną domową kaszankę. Jak ją robił, zawsze przynosił w butli ze dwa litry świeżej krwi. Grey_Light_Colorz_PDT_06 może stąd wzięło się moje zamiłowanie do krwi?

Serduszka są suuper... Pomidorowa z maleńkimi kurzęcymi serduszkami... mmmm...
Albo taki tatar pod wódeczkę...
Carpaccio i czerniny nie próbowałem, ale kiedyś muszę - brzmi smakowicie Grey_Light_Colorz_PDT_03

No dobra, kończę bo zaślinię klawiaturę Grey_Light_Colorz_PDT_01

ps Jak się robi palce trupa? (Abstrahując od obcięcia trupowi palców i wrzucenia ich na grill)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goomish
PostWysłany: Nie 16:27, 28 Paź 2007 
Consigliori
Consigliori

Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 1790
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Piorun napisał:

ps Jak się robi palce trupa? (Abstrahując od obcięcia trupowi palców i wrzucenia ich na grill)


Google twoim przyjacielem Grey_Light_Colorz_PDT_08

Palce trupa

Potrzebujesz:

* cieńko pokrojone białe pieczywo
* masło lub margaryna
* dżem lub marmolada
* migdały
* jakś czerwony dżem lub keczap
* nóż
* talerz


Co robić?

1. Wyciąć skórkę z chleba

2. sprasować pieczywo

3. posmarować pieczywo wybraną przez siebie wkładką.

4. zwinąć pieczywo w "palucha robiąc 3 naciącia nożem, tak, by imitowały stawy

5. Rozłożyć na talerzu i dodać płatek migdała, który będzie imitował paznokieć.

6. Dodać na drugim końcu czerwonego dżemu/keczapu.

7. Szamać!

I to by było na tyle Grey_Light_Colorz_PDT_03


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Voolf
PostWysłany: Nie 18:00, 28 Paź 2007 
Nie wiadomo co
Nie wiadomo co

Dołączył: 21 Maj 2007
Posty: 2761
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Jesz coś takiego czasem?> Grey_Light_Colorz_PDT_03

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goomish
PostWysłany: Nie 18:23, 28 Paź 2007 
Consigliori
Consigliori

Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 1790
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Jeszcze nie - dziś odkryłem ten przepis i mam zamiar w najbliższej wolnej chwili spróbować to zrobić (trudne się to nie wydaje na szczęście) Grey_Light_Colorz_PDT_03

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Irranea Blathin
PostWysłany: Nie 19:04, 28 Paź 2007 
Driada
Driada

Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź


Chyba sama sobie cos takiego zrobię. Może nawet podstawię mamie. Po tym, chyba mnie do psychologa wyśle... Bo ona nie lubi jak jedzenie wygląda jak części ciała trupa.. Grey_Light_Colorz_PDT_19

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Procella
PostWysłany: Nie 21:47, 28 Paź 2007 
La Figlia Della Tempesta
La Figlia Della Tempesta

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Skąd wiesz, próbowałaś już jej jakieś zwłoki podsuwać?

Są takie ciasteczka orzechowe o nazwie "kosteczki zmarłych". Gdzieś mam przepis, poszukam i Wam dam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Irranea Blathin
PostWysłany: Nie 23:20, 28 Paź 2007 
Driada
Driada

Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łęczyca/ Łódź


Grey_Light_Colorz_PDT_15 Nie, nie podsuwałam jej zwłok, ale znam ją na tyle dobrze, ze wiem jakby zareagowała. I już słysze to jak opowiada koleżankom w pracy, ze jej córka zwariowała już kompletnie i na kolacje podaje jej części ciała trupa... Grey_Light_Colorz_PDT_19
Przepisem na kosteczki również jestem zainteresowana Grey_Light_Colorz_PDT_15


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mordasz
PostWysłany: Nie 23:24, 28 Paź 2007 
Biggus Dickus
Biggus Dickus

Dołączył: 19 Gru 2005
Posty: 2522
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Poznań


Goomish napisał:
Jeszcze nie - dziś odkryłem ten przepis i mam zamiar w najbliższej wolnej chwili spróbować to zrobić (trudne się to nie wydaje na szczęście) Grey_Light_Colorz_PDT_03


przepis ? Przecież to jest chleb z dżemem w trochę odmiennej postaci Grey_Light_Colorz_PDT_08


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goomish
PostWysłany: Nie 23:48, 28 Paź 2007 
Consigliori
Consigliori

Dołączył: 04 Lip 2006
Posty: 1790
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Czepiasz się! Grey_Light_Colorz_PDT_08

Nie mówiąc już o tym, ze sa tam również migdały! O! <sialala>

A juz zupełnie twoją teorię rozbija w dżazgi fakt, ze zamiast dżemu można uzyć jakiegos innego wypełniacza np. mięsnego. O! <drugie sialala>


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Procella
PostWysłany: Pon 9:44, 29 Paź 2007 
La Figlia Della Tempesta
La Figlia Della Tempesta

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 6265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5


Goomish, ale wtedy wyjdzie np. chleb z pasztetem i dżemem... a to już będzie chore niezależinie od kształtu Grey_Light_Colorz_PDT_08

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piorun
PostWysłany: Pon 10:14, 29 Paź 2007 
Nocny Łowca
Nocny Łowca

Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 1155
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki, niestety...


Dlaczego chore? Zależy jaki pasztet i jaki dżem. Truskawkowy wysokosłodzony to chyba faktycznie przesada, ale takie np podwędzane powidła śliwkowe dobrze się komponują z mięsem

a wracając do tematu, zerknijcie na to Grey_Light_Colorz_PDT_04 :

[link widoczny dla zalogowanych]

A to już mnie zupełnie rozwaliło:

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 2 z 3
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Forum Gotyk-Forum.pl - Gotyckie forum otwartego myśliciela. Strona Główna  ~  Śmiesznik

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach